Лубенська лікарня отримала сучасний ангіограф

Лубенська лікарня отримала сучасний ангіограф

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) закупило для Лубенської лікарні інтенсивного лікування, що на Полтавщині, сучасний ангіограф для відділення інтервенційної кардіології.

Про це повідомляється на сайті МОЗ, передає Укрінформ.

"Раніше у лікарні, яка цілодобово надає спеціалізовану багатопрофільну медичну допомогу, не було відділення судинної хірургії. Тепер завдяки новітньому обладнанню тут з’явиться спеціалізоване відділення, де лікарі зможуть проводити діагностику та лікування пацієнтів із судинними захворюваннями. Зокрема, артеріальними захворюваннями, атеросклерозом та його ускладненнями, захворюваннями вен", - йдеться у повідомленні.

Ангіограф дозволяє обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначає місце звуження, закупорки або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі та інші процеси і хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається.

Крім того, новітнє обладнання дозволяє оперативно та достовірно діагностувати захворювання серцево-судинної системи людини. Це допоможе кардіологам та нейрохірургам максимально оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда.

Читайте також: Медзаклади Херсона отримали сучасне медичне обладнання для анестезії та вентиляції легень

У МОЗ додали, що команда медиків Лубенської лікарні інтенсивного лікування вже пройшла відповідне навчання та готова працювати у новому відділенні інтервенційної кардіології. Наразі монтаж обладнання вже проведений та подані документи на ліцензування.

Як повідомлялося, у 2021 році ДП "Медичні закупівлі України" на замовлення Міністерства охорони здоров’я закупило 24 стаціонарні цифрові ангіографічні рентгенівські системи на 210 млн грн. Постачання, монтаж та налагодження медичного обладнання у закладах охорони здоров’я України відбувається навіть під час війни.

Фото з сайту poltavshchyna.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-