У Вінниці з міської вежі під час хвилини мовчання лунатиме композиція Il Silenzio

У Вінниці з міської вежі під час хвилини мовчання лунатиме композиція Il Silenzio

Укрінформ
У Вінниці в день річниці російсько-української війни з годинника на міській Вежі Артинова вперше прозвучала композиція «Il Silenzio» (Тиша). Відтепер вона лунатиме щоранку під час загальнонаціональної хвилини мовчання.

Про це у Фейсбуці повідомив Музей Вінниці, передає Укрінформ.

«Маємо новину – на Вежі Артинова нова мелодія. О дев'ятій ранку 24 лютого з головного міського годинника лунатиме композиція Il Silenzio (Тиша). Саме під час загальнонаціональної хвилини мовчання о 9-й ранку вона звучатиме у Вінниці», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, Il Silenzio була написана як меморіальна композиція до 20-річчя визволення Нідерландів у 1965 році. Її створив італійський музикант і композитор Ніні Россо. Мелодія вважається варіацією американського військового сигналу Taps. Россо під час створення нової композиції використовував за основу також військовий сигнал італійських кавалеристів.

Мелодія набула величезної популярності у світі. Її виконували під час різноманітних меморіальних заходів. Відтепер під час загальнонаціональної хвилини мовчання о 9-й ранку вона звучатиме й у Вінниці.

Читайте також: У Національній філармонії пройшов концерт «Якщо завтра війна...»

Як повідомлялось, вінницька вежа, збудована за проєктом архітектора Григорія Артинова, вважається одним із символів міста. Вона увінчана годинником, механізм якого відтворює різноманітні мелодії, які змінюються залежно від пір року та календарних і релігійних свят, різноманітних урочистостей. Щодня з вежі лунає Гімн України

Фото Миколи Геркалюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-