Мера Костянтинівки судитимуть за розкрадання оборонних коштів

Мера Костянтинівки судитимуть за розкрадання оборонних коштів

Укрінформ
Суд розгляне справу проти мера Костянтинівки Донецької області, який разом зі спільниками заволодів бюджетними коштами міської ради та під час війни залишив місто без оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мера м. Костянтинівка за фактами заволодіння чужого майна та службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України)", — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, на початку квітня 2022 року замість виконання завдань територіальної оборони наближеного до районів ведення активних бойових дій міста мер привласнив оборонні кошти.

Обвинувачений діяв разом із керівником місцевого комунального підприємства і двома підприємцями. Не здійснивши жодних будівельних робіт із влаштування захисних об’єктів, вони заволоділи бюджетними коштами міськради більш ніж на 363 тисячі гривень. Грошима вони розпорядилися на власний розсуд.

Троє учасників організованої групи оголошені в розшук.

Читайте також: До суду направили справу проти директора одного з підприємств Укроборонпрому

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого Служба безпеки України оголосила підозру керівництву Сумської обласної військової адміністрації в організації масштабної схеми привласнення державних коштів, виділених регіону на ліквідацію наслідків бойових дій і ворожих обстрілів.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-