Посадовця Київської митниці викрили на розкраданні техніки та товарів

Посадовця Київської митниці викрили на розкраданні техніки та товарів

Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило головного господарника Київської митниці на розкраданні смартфонів, будівельних та побутових товарів на суму понад 40 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Працівники ДБР за активного сприяння Київської митниці повідомили про підозру керівнику управління адміністративно-господарської діяльності Київської митниці у системному розкраданні підпорядкованого майна.

"У 2020-2021 роках митник розробив щонайменше три схеми з привласнення електроніки відомої марки, будівельних та побутових товарів на загальну суму у понад 40 млн гривень, які зберігалися на складах митниці", - ідеться у повідомленні.

Щоб непомітно вивезти зі складів митниці смартфони, чиновник зі спільниками виготовили муляжі, на які заміняли справжні телефони. Муляжі ззовні та вагою не відрізнялись від оригінальних виробів.

Щоб вивезти будівельні матеріали спільники підготували мішки, які візуально були схожі на мішки з будівельними матеріалами, але були наповнені пінопластом.

Читайте також: ДБР викрило шахраїв, які видурили в аграріїв понад ₴90 мільйонів

Таким чином зі складу митниці були вивезені побутові товари без складання будь-яких актів прийняття-передання.

У ході обшуків у митника було знайдено посвідчення особи з інвалідністю, що дозволило йому вільно перетинати кордон, зокрема задля збуту вкраденого товару. Основну ж кількість товару чиновнику вдалось розпродати в Україні.

Працівнику митниці повідомлено про підозру у викраденні чужого майна, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із проникненням у сховище (ч. 4 ст. 185, ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Санкція статей передбачає позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину.

Читайте також: На Київщині судитимуть чоловіка, який намагався вкрасти графіті Бенксі

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу та відшкодування завданих збитків.

Як повідомляв Укрінформ, незаконно завезені в Україну гаджети на 112 мільйонів гривень передали військовим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-