У Мелітополі загарбники змушують дітей писати листи російським солдатам – Федоров

У Мелітополі загарбники змушують дітей писати листи російським солдатам – Федоров

Укрінформ
У тимчасово окупованому Мелітополі загарбники змушують дітей писати листи російським солдатам та збирати для них посилки.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ. 

«Сьогодні рашистська пропаганда торкається в першу чергу наших дітей – тих, хто ходить у дитячі садочки та школи. Якщо раніше рашисти змушували наших дітей вивчати радянські вірші та пісні, то наразі до 23 лютого вони змусили їх написати листа солдату та принести з дому шкарпетки та спідню білизну, які вони начебто будуть передавати на фронт. Тому нас не дивує, чому така низька явка до захоплених шкіл на тимчасово окупованій території», - зазначив Федоров.

Мер додав, що росіяни відкрили в місті близько 10 молодіжних організацій і агітують школярів та студентів вступити в одну із них. Їхня мета – пропаганда «великої росії» та промивання мізків дітям, а «добровільний вибір насправді є примусом: або обираєш будь-яку, або застосують санкції».

Читайте також: У Мелітополі окупаційний «суд» оштрафував дівчину за антивоєнні вислови

Раніше повідомлялось, що окупанти змушують школярів співати гімн росії. Крім того, вони примусово депортують вчителів, які відмовляються йти на співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-