Львівщину відвідав губернатор штату Нью-Джерсі

Львівщину відвідав губернатор штату Нью-Джерсі

Фото
Укрінформ
Губернатор штату Нью-Джерсі, голова Національної асоціації губернаторів США Філ Мерфі разом з дружиною відвідали на Львівщині вимушених переселенців.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

Львівщину відвідав губернатор штату Нью-Джерсі / Фото: Львівської ОВА

«Пан Мерфі та його дружина Теммі побували в одній зі шкіл Шегинівської громади на Яворівщині, де зараз живуть сім‘ї з дітьми, які змушені були залишити свої домівки через напад poсії», - написав Козицький.

Читайте також: На Львівщину за минулий рік релокувалися 250 підприємств

Голова ОВА акцентував, що незважаючи на ракетний удар, завданий росіянами вночі 16 лютого по Львівщині, подружжя Мерфі не скасувало візит у Львівську область. Під час зустрічі вони наголосили, що не бояться, навпаки – їх мотивує сміливість та відчайдушність українців.

Родина Мерфі разом із благодійною організацією United Sikhs передали дітям переселенців солодощі й подарунки, наголосивши, що це для того, щоб вони не втрачали оптимізму, прагнення до ігор та відкритості до світу.

Голова ОВА також зазначив, що організація United Sikhs зараз всебічно підтримує українських громадян: щодня забезпечує тисячі людей гарячими стравами, ліками, одягом, засобами гігієни, фахівці організації надають медичну допомогу жителям України в зонах бойових дій та розгортають намети для обігріву.

Читайте також: Із Херсона на Львівщину здійснили наймасовішу медичну евакуацію

«Співпрацю із губернатором штату Нью-Джерсі не припиняємо. Домовились про напрацювання тісніших контактів між нашими регіонами та плануємо підписати угоду про співробітництво між Львівщиною і Нью-Джерсі», - додав Козицький.

Як повідомляв Укрінформ, двопартійна група сенаторів США повторно внесла в Сенат проєкт резолюції, у якій війна рф визнається геноцидом українського народу. Відповідно про проєкту резолюції, російське вторгнення відповідає п'яти положенням, що визначають геноцид, викладеним у глобальному договорі про заборону геноциду, який було підписано 1948 року. Резолюція також закликає підтримати міжнародні трибунали та розслідування воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду, скоєних росією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-