Коригували вогонь по Бахмуту і Краматорську: суд дав від 9 до 14 років чотирьом агентам рф

Коригували вогонь по Бахмуту і Краматорську: суд дав від 9 до 14 років чотирьом агентам рф

Укрінформ
Суд за матеріалами Служби безпеки України призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 9 до 14 років чотирьом російським агентам, які коригували ракетні удари по містах Бахмут і Краматорськ Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Правоохоронцями були зібрані беззаперечні докази вини засуджених. Зокрема, встановлено, що зловмисники збирали розвідувальні дані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах сходу України. Насамперед поплічників ворога цікавили позиції українських захисників на Бахмутському, Краматорському й Сєверодонецькому напрямках. Також вони «зливали» агресору інформацію про координати та технічний стан об’єктів критичної інфраструктури регіону.

Як уточнили в СБУ, один із засуджених – чоловік, який передавав розвіддані через свого «зв’язкового» з підконтрольного загарбникам «міністерства державної безпеки днр». Інший злочинець фіксував місця базування підрозділів Збройних сил України в Бахмуті та надсилав відповідні локації на чат-бот так званої пресслужби «народної міліції днр», для маскування розвідувально-підривної діяльності агент зареєструвався в месенджері під псевдонімом «чиполіно».

Третім засудженим є житель Дружківки, який передавав розвідінформацію до так званої республіканської гвардії «днр» через свою сестру з тимчасово окупованої частини Донецької області. Четвертий засуджений – із Сєверодонецька, чоловік перебував на постійному зв’язку з бойовиком 2-го армійського корпусу рф та надсилав йому координати базування українських військ.

Читайте також: СБУ затримала агента рф, який коригував ракетні удари по Харкову

За даними СБУ, отримувані від агентів розвіддані були потрібні загарбникам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по українських містах.

Поплічники ворога були затримані в ході спецоперацій на території Донецької та Луганської областей. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Як повідомляв Укрінформ, раніше до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна був засуджений киянин, який на початку повномасштабного вторгнення рф коригував прицільні удари російських військ по столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-