У Харкові відновили електропостачання, діють планові відключення

У Харкові відновили електропостачання, діють планові відключення

Укрінформ
У Харкові відновили електропостачання, наразі в місті діють планові відключення.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» сказав Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

«Електропостачання (побутових споживачів, - ред.) є в повному обсязі, але є планові відключення. Жахливі удари були нанесені, великі збитки енергетичній галузі. В певному обсязі вдалося відновити енергосистему, але є труднощі. Працюємо», - сказав Терехов. 

За його словами, енергетична система внаслідок ракетних ударів зазнала великих збитків, зруйновано трансформаторні підстанції, однак енергетикам і комунальникам вдалося за добу стабілізувати ситуацію.

Читайте також: У Хмельницькому більш ніж половина споживачів - без електроенергії

«Так, є планові відключення, але вся критична інфраструктура міста працює в повному обсязі. Є теплопостачання, є газопостачання, є водопостачання», - сказав Терехов. 

Він також зазначив, що сьогодні міський електротранспорт (трамваї, тролейбуси, метро) працює в повному обсязі. Були збільшені інтервали в метрополітені – це також пов’язано з нестачею електроенергії. 

Щодо роботи промисловості та забезпечення підприємств електроенергією мер сказав, що ситуація важка, оскільки покривати їхню потребу в повному обсязі зараз неможливо, але обленерго разом із владою узгоджують певні графіки, щоб підприємства могли працювати. 

Терехов зауважив, що останнім часом війська рф збільшили кількість ракетних ударів по Харкову. 

«Росіяни дуже посилили обстріли Харкова, вони намагаються зламати незламний Харків. Це їм не вдається і не вдасться ніколи. Ми відстоїмо місто, Україну і обов’язково переможемо», - сказав міський голова.

Читайте також: У Харкові повністю відновили подачу тепла до будинків

Як повідомлялося, по об'єктах критичної інфраструктури Харкова війська рф 10 лютого завдали ракетних ударів о четвертій і десятій ранку. Постраждали вісім осіб – працівники одного з об'єктів. Із-під завалів їх дістали рятувальники. Всі поранені наразі в лікарнях. 

Після ракетних ударів без електропостачання залишилися 150 тисяч споживачів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-