На захопленій Луганщині загарбники вимкнули мобільний інтернет

На захопленій Луганщині загарбники вимкнули мобільний інтернет

Укрінформ
Відсьогодні на захопленій частині Луганщини росіяни офіційно відключили мобільний інтернет, у школах загарбники масово перевіряють смартфони дітей.

Як передає Укрінформ, про це Луганська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі

"Аби обмежити доступ до інформації громадян України на тимчасово захоплених територіях мобільний оператор МКС з 11 лютого вимкнув користувачам мобільний інтернет. Хоча в окремих населених пунктах ця послуга почала зникати ще тиждень тому", - ідеться у повідомленні. 

Абонплату за пакет росіяни не змінювали. 

"Залишилося ще видати населенню кнопкові телефони та повернутися років на 20 тому. Тоді й не доведеться обшукувати школярів, в яких зараз масово перевіряють смартфони. Шукають будь-який контент, що пов’язував би їх з Україною. Діти вимушені бути приниженими і терпіти ці регулярні знущальні процедури", - зазначили в ОВА. 

У прифронтових захоплених населених пунктах, зокрема у Кремінній, спостерігається нестача продуктів в магазинах, робота яких обмежена, та ліків.

"Загарбники дограбовують те, що ще залишалась вцілілим упродовж майже року. У вказаній вище Кремінній виносять навіть дрова, заготовлені ще минулоріч, не кажучи вже про меблі та якусь техніку. Аналогічна ситуація спостерігається й у Нововодяному, що на Сватівщині", - підкреслили в ОВА.

Тим часом в Старобільську хірургічне відділення місцевої лікарні облаштували під військовий шпиталь, куди привезли значну кількість поранених загарбників. Трохи раніше в низці населених пунктів регіону відзначалась робота мобільних крематоріїв противника.

Читайте також: На Луганщині росіяни погрожують штрафом підприємцям за обіг гривні

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Кремінна, Шипилівка і Білогорівка Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-