У Миколаєві на зупинках встановили укриття з відеокамерами та кнопками тривоги

У Миколаєві на зупинках встановили укриття з відеокамерами та кнопками тривоги

Фото
Укрінформ
У Миколаєві на зупинках громадського транспорту встановили 14 залізобетонних укриттів, обладнаних кнопками тривоги та камерами відеоспостереження, які можуть захистити під час обстрілів.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Міська влада встановила на зупинках спеціальні укриття, які відповідають усім державним стандартам. Вони надійні і можуть захистити від касетних боєприпасів та уламків снарядів. Загалом, у місті за бюджетний кошт встановили 14 таких конструкцій. Їх обслуговуванням займається комунальне підприємство «Миколаївелектротранс», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в кожному укритті вміщується до 20 осіб, і воно має два окремі виходи. Комплекси також обладнані кнопками тривоги та сучасними камерами відеоспостереження, які підключено до системи “Безпечне місто”. Оператори та правоохоронці в режимі 24/7 можуть спостерігати за їх станом та роботою. Це дає змогу оперативно реагувати на надзвичайні ситуації.

Ще однією з особливостей укриттів є їх конструкція. Вони легко збираються з окремих елементів, тому після війни їх зможуть використовувати для будівництва бомбосховищ у навчальних закладах.

Читайте також: У Києві цього року на ремонт укриттів виділять понад350 мільйонів

За словами директора “Миколаївелектротрансу” Юрія Сметани, проєктанти подбали й про інклюзивність споруди. Габарити входу зробили такими, що в укриття можуть потрапити й люди на візках. Цікава деталь: такі зупинки-укриття за проєктом Миколаєва будуть встановлювати в інших прифронтових містах, що страждають від російських обстрілів. Сусіди вже звертаються за будівельною документацією.

Як повідомлялося, у Миколаєві збитки від російської агресії склали близько 900 млн євро.

Фото: Миколаївська міська рада 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-