На Київщині відновили 9 приватних будинків, пошкоджених під час обстрілів 26 січня

На Київщині відновили 9 приватних будинків, пошкоджених під час обстрілів 26 січня

Фото
Укрінформ
У Київській області відновили 9 приватних будинків, які були пошкоджені під час російських обстрілів 26 січня.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"У Київській області продовжується відновлення домогосподарств, що постраждали внаслідок повітряної атаки 26 січня. Уже відновлено 9 приватних будинків",- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок обстрілу в одному з населених пунктів пристоличного регіону вибуховою хвилею було пошкоджено 30 приватних будинків. Протягом доби мешканцям повернули світло до осель, а також надали матеріали та допомогли накрити дахи і закрити вікна. 

На місцях працювали спеціальні комісії, які фіксували руйнування. За результатами роботи комісії було складено дефектні акти. Два будинки, що пошкоджені найбільше, неможливо відновити. Вони підлягають демонтажу. Ще 7 будинків потребують капітального ремонту. В решті буде проведений поточний ремонт.

Читайте також: Громади Київщини отримали 55 терміналів Starlink

Зараз активно проводяться роботи з відновлення пошкоджених житлових об’єктів. Зроблено заміри вибитих вікон та дверей, зруйнованих дахів. Уже в 9 будинках замінили віконні та дверні конструкції. Загалом змонтовано близько 100 вікон. За цей час ще в трьох оселях повністю відновили покрівлю.

Як додали в КОВА, до 15 лютого в решті будинків, що потребують заміни вікон, будуть проведені всі необхідні роботи. Зараз фахівці працюють ще на 8 об'єктах. 

Як повідомлялося, 26 січня внаслідок чергової російської атаки постраждали цивільні об’єкти в декількох районах Київщини. Обійшлося без постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-