На Вінниччині затримали чоловіків, які везли зі сходу цілий арсенал

На Вінниччині затримали чоловіків, які везли зі сходу цілий арсенал

Фото, відео
Укрінформ
Вінницькі поліцейські завадили ввезенню із зони бойових дій на мирні території протитанкових гранатометів, стрілецької зброї та боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області 

«Поліцейські Вінниччини запобігли незаконному трансферу зброї з лінії фронту на мирні території. До вчинення злочину причетні двоє жителів Івано-Франківщини віком 41 та 48 років. В їхньому мікроавтобусі поліцейські виявили ручні протитанкові гранатомети з пострілами до них, автомати, декілька тисяч набої до стрілецької зброї, гранати з запалами, боєприпаси для ручних гранатометів», - йдеться у повідомленні.

Уранці 4 лютого мікроавтобус Volkswagen, у якому правопорушники перевозили зброю та боєприпаси, зупинили патрульні поліцейські в смт Літин під час відпрацювання оперативної інформації. З машини вилучили три автомати, понад три тисячі набоїв калібру 7,62 та 5,45 мм, 18 бойових гранат із запалами, два ручні протитанкові гранатомети з п’ятьма пострілами до них, 35 боєприпасів для ручних гранатометів і таке інше.

На Вінниччині затримали жителів Прикарпаття з арсеналом зброї / Фото: vn.npu.gov.ua

За попередньою інформацією, зброю зловмисники везли зі сходу країни. Пояснити її походження та мету зберігання вони відмовилися.

Чоловікам повідомлено про підозру, вони перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Командира роти тероборони Києва судитимуть за продаж зброї

Слідчі внесли відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 КК (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-