В Одесу доставили вже 82 генератори, триває їх встановлення – Шмигаль

В Одесу доставили вже 82 генератори, триває їх встановлення – Шмигаль

Відео
Укрінформ
В Одесу, де минулого тижня сталася аварія на пошкодженій внаслідок російських обстрілів підстанції, вже прибуло 82 генератори. Наразі триває їх встановлення.

Про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі за результатами засідання ТЕБ і НС, передає Укрінформ.

"В Одесу, де минулого тижня сталася аварія на пошкодженій росією підстанції, вже прибуло 82 генератори, триває їх встановлення", – зазначив він.

Очільник уряду доручив завезти додаткові генератори на Одещину до подальшої стабілізації ситуації з електроенергією. Шмигаль також зауважив, що на найближчому засіданні уряду буде опрацьовано питання виділення коштів Одеській обласній військовій адміністрації на закупівлю запасів пального для генераторів.

У Міністерстві енергетики повідомили, що за минулу ніч вдалося збільшити тривалість подачі світла людям, однак через початок робочого тижня споживання зросло. Енергетики цілодобово ведуть ремонтні роботи на підстанції.

Своєю чергою голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко поінформував, що будинків, де цілодобово відсутнє теплопостачання, немає, а об’єкти водопостачання також функціонують, зокрема за допомогою генераторів. Він також зазначив, що на Одещині працюють 342 "пункти" незламності, 300 з них — в Одесі.

Читайте також: Одеса без світла: уряд створив штаб - у місто везуть генератори і газотурбінну електростанцію від США

Як повідомлялося, 3 та 4 лютого сталися дві масштабні аварії на ключовій підстанції Укренерго, яка живила Одесу та Одеський район. Знеструмлені були об’єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти.

За інформацією Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в Одесі до 40% споживачів (280 тис.) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення. У місто прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури та дадуть змогу під’єднати до електрики більше споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-