Шмигаль доручив прискорити відновлення критичної інфраструктури Херсонщини

Шмигаль доручив прискорити відновлення критичної інфраструктури Херсонщини

Укрінформ
Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Державної комісії ТЕБ і НС дав низку доручень для прискорення відновлення критичної інфраструктури на деокупованій Херсонщині.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"На засіданні Держкомісії ТЕБ і НС дав низку доручень для прискорення відновлення критичної інфраструктури на Херсонщині. Після звільнення Херсона президент чітко визначив невідкладні завдання: відновлення всіх систем життєзабезпечення, гуманітарне розмінування, допомога людям, які були в окупації і які повернулися додому, безпека населення", – зазначив глава українського уряду.

Посилаючись на дані обласної військової адміністрації, Шмигаль поінформував, що світлом забезпечені майже 170 тисяч споживачів (близько 71%) Херсонської області. За його словами, наразі продовжують працювати 30 ремонтних бригад. Водночас Прем’єр-міністр підкреслив, що відновлення електропостачання потребує додаткового розмінування.

Читайте також: Херсонщина отримала 30 генераторів від UNICEF

Шмигаль дав завдання Міністерству інфраструктури скоординувати роботу щодо надання Херсонщині додаткових одиниць комунальної техніки з регіонів для проведення необхідних робіт.

Крім того, за його інформацією, невдовзі в Україну прибуде додаткова партія систем Starlink, частину з яких спрямують на Херсонщину. Глава уряду також дав завдання терміново забезпечити відкриття й наповнення "пунктів незламності" у 133 населених пунктах, де немає електропостачання, аби люди змогли отримати доступ до всього необхідного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-