Відомого львівського екскурсовода Петра Радковця поховають на Личаківському цвинтарі

Відомого львівського екскурсовода Петра Радковця поховають на Личаківському цвинтарі

Укрінформ
Відомого краєзнавця, гіда-екскурсовода, популяризатора львівської міської історії та культури Петра Радковця поховають у вівторок, 7 лютого, на Личаківському кладовищі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Львівської міської ради.

«Парастас відбудеться сьогодні, у понеділок, 6 лютого, о 19:00 у храмі Пресвятої Трійці УГКЦ, що на вул. Тершаковців, 11-а. Чин похорону розпочнеться у вівторок, 7 лютого, о 14:00, у цьому ж храмі. Відтак похоронна процесія попрямує на Личаківське кладовище», – йдеться у повідомленні.

Радковець – автор сотень краєзнавчих публікацій, учасник та співавтор десятків телевізійних проєктів, документальних фільмів та сюжетів, присвячених Львову, на регіональних та національних телеканалах. Народився у Львові 27 квітня 1964 року. Разом з братом Іваном став автором збірки казок для дітей («Таємниці львівських левів», Львів, 2015). Брати Радковці є розробниками численних авторських туристичних маршрутів Львовом та заходом України, співавторами краєзнавчих розвідок «Загадки міста Лева».

Читайте також: У Києві попрощалися із загиблим на фронті режисером Віктором Ониськом

Випускник Львівського поліграфічного інституту (сучасна Українська академія друкарства), учасник «Товариства Лева» (історична секція). У різні роки працював у Львівській науковій бібліотеці імені В. Стефаника, видавництві «Центр Європи».

Петро Радковець був одним із найвідоміших львівських та українських гідів. Його авторські екскурсії тішили гостей Львова упродовж останніх 20 років. Одним з останніх за його участю став проєкт «Місто лікує» – безкоштовні прогулянки Львовом для захисників та військових ветеранів, які проходять реабілітацію.

Радковець раптово помер у Львові 4 лютого 2023 року.

Фото: Роман Балук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-