Фальсифікат на ₴32 мільйони: СБУ оголосила підозру чиновниці Держлікслужби

Фальсифікат на ₴32 мільйони: СБУ оголосила підозру чиновниці Держлікслужби

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру керівниці одного з департаментів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками, яка сприяла ввезенню в Україну та продажу фальсифікованих ліків.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Правоохоронці викрили та заблокували протиправний механізм потрапляння на український ринок великої партії неякісних іноземних ліків на загальну суму понад 32 млн грн.

Слідство встановило, що посадовиця сприяла затвердженню в офіційних документах неправдивих відомостей щодо лікарських засобів на користь приватного підприємця.

Висновки комплексних експертиз підтвердили невідповідність імпортованих ліків нормам законодавства України.

Керівнику комерційної структури та держслужбовиці повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 321-1 Кримінального кодексу України (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів).

Читайте також: Безоплатні препарати від бронхіальної астми включили у програму «Доступні ліки»

СБУ продовжує встановлювати всіх осіб, які можуть бути причетні до скоєння правопорушення. Вживаються заходи для вилучення з обігу фальсифікованих лікарських засобів.

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році набув чинності закон «Про внесення змін до статті 321-1 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-