В Одесі чоловіка засудили на довічне ув'язнення за зґвалтування і вбивство восьмирічної дівчинки

В Одесі чоловіка засудили на довічне ув'язнення за зґвалтування і вбивство восьмирічної дівчинки

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси виніс вирок у справі про зґвалтування та вбивство 8-річної дівчинки в с. Лощинівка Ізмаїльського району Ангеліни Моїсеєнко – її односельцю Михайлу Чеботарю призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про таке рішення за скоєний наприкінці серпня 2016 року злочин повідомляє облпрокуратура

«Суд визнав винним мешканця Одещини у зґвалтуванні та умисному вбивстві 8-річної дівчинки у с. Лощинівка на Одещині (ч. 4 ст. 152, п.п. 2, 9 ч. 2 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурором у суді доведено, що в серпні 2016 року, будучи напідпитку, чоловік зґвалтував дитину і з метою приховування злочину вирішив убити дівчинку. Діставши наявну при собі викрутку, завдав декілька ударів її руків’ям по голові потерпілої та колючою частиною завдав п’ять колотих ударів в область грудної клітини. Внаслідок завданих травм дівчинка померла на місці.

Провину зловмисник у судовому засіданні не визнав.

Зазначається, що у грудні 2022 року Європейський Суд з прав людини визнав порушення Україною Європейської Конвенції щодо неналежних умов тримання під вартою обвинуваченого у вбивстві дівчини в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області Михайла Чоботаря.

Читайте також: Жителя Буковини засудили до 11 років ув'язнення за зґвалтування дитини

А ще раніше, у серпні 2021 року, Державне бюро розслідувань поновило перевірку фактів можливих тортур Михайла Чеботаря.

У лютому 2021 року суддя, що розглядала позов ромських сімей, постраждалих під час погромів в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, взяла самовідвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-