Львівський апеляційний суд у справі мера Чернігова відмовився заслухати Кличка

Львівський апеляційний суд у справі мера Чернігова відмовився заслухати Кличка

Укрінформ
Суддя Львівського апеляційного суду відхилив клопотання захисту Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка надати слово голові Асоціації міст Віталію Кличку, через те, що він не є свідком справи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан Кличко не є свідком у даній справі з приводу дослідження правильності рішення першої інстанції щодо притягнення Атрошенка до відповідальності через корупційне правопорушення. Тому ми відмовляємо в такому клопотанні", - сказав суддя Сергій Головатий.

Коли сторони перейшли до дебатів, Кличко піднявся зі свого місця й особисто попросив суддю надати йому слово. На що головуючий зазначив, що згідно з регламентом зробити це вже неможливо, і відмовив меру Києва.

Читайте також: Справа про спробу підкупу мера Дніпра за €22 мільйони пішла до суду

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня 2022 р. Яворівський суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів, та визнав Атрошенка винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому ч. 1 та 2 статті 172—7 КУпАП. Рішенням суду на міського голову наклали штраф у розмірі 6 800 гривень та на рік позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Після попереднього засідання Віталій Кличко зазначив, що якщо львівський суд не підтримає апеляцію міського голови Чернігова, його колеги -мери інших міст звертатимуться до Європейського суду з прав людини.

Фото: Людмила Гринюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-