Справа про спробу підкупу мера Дніпра за €22 мільйони пішла до суду

Справа про спробу підкупу мера Дніпра за €22 мільйони пішла до суду

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу щодо пропозиції рекордного хабаря у €22 мільйони за можливість будувати метро у Дніпрі.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба САП, передає Укрінформ. 

«18 січня 2023 року прокурором САП за матеріалами НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням народного депутата України VIII скликання у пропозиції надання 22 млн євро міському голові міста Дніпра за сприяння у будівництві метрополітену в місті Дніпро», - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, у жовтні 2022 року колишній народний обранець висловив пропозицію щодо надання хабаря меру Дніпра за вчинення ним дій, направлених на сприяння укладення Європейським банком реконструкції і розвитку з підконтрольною екснардепу групою підприємств контракту на будівництво метрополітену у Дніпрі поза конкурсною процедурою.  

Читайте також: Розтрата на ₴485 мільйонів: організатору схеми оголосили підозру

Колишньому парламентарію було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України і за рішенням суду до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн грн застави.  

Санкція цієї статті ККУ передбачає покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, 18 жовтня у НАБУ поінформували, що затримали колишнього народного депутата на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову хабаря в розмірі 22 мільйони євро.

За інформацією слідства, ці гроші пропонувалися за можливість отримати підряд з будівництва метро у місті.

Зі свого боку адвокат колишнього народного депутата Максима Микитася у ході судового засідання з обрання йому запобіжного заходу заявив, що дії мера Дніпра виглядають як провокація хабаря. За його словами, Філатов написав заяву в НАБУ на Микитася ще 5 вересня, не маючи від нього відповідної пропозиції. Також захист Микитася вважає оголошену йому підозру у хабарництві необґрунтованою.

Під час засідання з обрання запобіжного заходу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Подгорець клопотав у ВАКС про обрання Микитасю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 млн грн.

Вищий антикорупційний суд обрав екснардепу Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту до 16 грудня 2022 року з можливістю внесення 260 млн грн застави.

Читайте також: Справа на ₴112 мільйонів: НАБУ оголосило підозру ексдепутату і ще сімом особам

1 листопада 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду встановила для колишнього народного депутата, який фігурує у справі про можливу пропозицію 22 млн євро неправомірної вигоди, заставу в розмірі 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-