На Курахівській ТЕС запобігли диверсії - біля станції знайшли схрон із вибухівкою

На Курахівській ТЕС запобігли диверсії - біля станції знайшли схрон із вибухівкою

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань запобігли диверсії на Курахівській тепловій електростанції, яку готував колишній правоохоронець.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

“Працівники ДБР в ході спеціальної операції запобігли диверсії на Курахівській ТЕС, яку готував експравоохоронець з Донеччини разом зі своїм спільником. Встановлено, що після захоплення окупантами частини Донецької області посадовець одного з правоохоронних органів регіону почав працювати на ворога”, - ідеться в повідомленні.

Фігурант планував з використанням вибухівки пошкодити Курахівську ТЕС. Він завчасно приховав вибухові пристрої, боєприпаси та засоби ініціювання вибуху у схроні поблизу ТЕС. Здійснити вибух на ТЕС мав його спільник, з яким він активно обговорював плани диверсії, зокрема у месенджерах.

Читайте також: СБУ затримала колишнього «беркутівця», який видавав позиції українських військ на Донеччині

Слідчі ДБР встановили факт підготовки диверсії у межах розслідування провадження щодо державної зради цього правоохоронця, який проводив фільтраційні заходи на одному з блокпостів на тимчасово захопленій території Донеччини. Зрадник шукав серед водіїв та пасажирів автомобілів людей, які мають приналежність до українських правоохоронних органів чи військовослужбовців та співпрацюють з органами влади України.

Експравоохоронцю заочно повідомили про підозру у державній зраді та у готуванні до вчинення диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Наразі працівники ДБР шукають спільника підозрюваного.

Читайте також: ЗСУ знищили катер, з якого поблизу Херсона мала висадитися російська ДРГ

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної агресії російської федерації станом на початок січня 2023 року працівники ДБР розслідували 1 тисячу 180 кримінальних проваджень про злочини проти основ національної безпеки. Найбільша кількість проваджень відкрита в Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській і Херсонській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-