Обміління Каховського водосховища: мешканцям Марганця радять запастися водою

Обміління Каховського водосховища: мешканцям Марганця радять запастися водою

Фото
Укрінформ
Через зменшення рівня води у Каховському водосховищі мешканцям Марганця та ще кількох громад рекомендують мати 3-добовий запас води.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Марганецького міського водоканалу, передає Укрінформ.

"До уваги мешканців міста Марганець, Марганецької, Мирівської та Томаківської ОТГ. Інформація щодо зменшення рівня води у Каховському водосховищі. На даний час ситуація з рівнем води у Каховському водосховищі дозволяє підприємству працювати у штатному режимі, але рекомендується утримувати 3-х добовий запас води у якості запобіжного заходу та не поширювати неперевірену інформацію", - йдеться у заяві.

На комунальному підприємстві додали, що на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з терористичними діями окупантів (у тому числі: пошкодження або руйнування чи знеструмлення насосних станцій), що можуть призвести до припинення централізованого водопостачання, підприємством розроблені заходи щодо забезпечення населення водою.

Як повідомлялось, на Каховському водосховищі спостерігається значне зниження рівня води. Наразі він становить 14,6 м, тоді як нормальний підпірний рівень має бути 16 м. Причиною значного зниження рівня води в Каховському водосховищі стало пошкодження окупантами запірних шандорів Каховської ГЕС. Через бойові дії та терористичну діяльність окупаційних військ неможливо планувати та проводити будь-які ремонтно-відновлювальні роботи на Каховській ГЕС. Запорізька ОВА нарахували 105 млн гривень збитків внаслідок пошкодження ГЕС.

Читайте також: Мешканців Дніпропетровщини попередили про замінування берегової лінії Каховського водосховища

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Фото з сайту dnepr.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-