Ціллю ракетного удару по Харкову 29 січня була одна з лікарень – Синєгубов

Ціллю ракетного удару по Харкову 29 січня була одна з лікарень – Синєгубов

Укрінформ
Ціллю ракетного удару, який загарбники нанесли вночі 29 січня, була одна з лікарень Харкова, однак війська рф поцілили в житловий будинок, який знаходиться в тому ж районі. 

Про це сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми наразі розглядаємо можливість збереження медичного обладнання та передислокації певної частини місцевих лікарень, оскільки, за нашою інформацією, ворог їх обирає як потенційні цілі. Лікарні виключно цивільні, де немає військових, ані в місті Харкові, ані в тих населених пунктах, які знаходяться поблизу кордону з країною-агресором. Останній «приліт» по місту Харкову, коли частково було зруйновано чотириповерхівку, там, де загинула жінка, в нас є інформація, що ціллю насправді була цивільна лікарня, яка знаходиться в цьому районі», - розповів Синєгубов.

Він зауважив, що впроваджується низка безпекових заходів, однак зупиняти надання медичних послуг по області ні в якому разі не будуть.

Читайте також: Харківщина: влада закликає евакуюватися мешканців Куп’янська та Дворічної

Як повідомлялося, 29 січня о 22:55 російська ракета влучила в дах житлової будівлі в Київському районі Харкова, виникла пожежа площею 450 кв.м. У результаті удару зруйновано дах та перекриття між 4 та 3 поверхами, пошкоджено вікна та двері в цьому та сусідніх будинках. Загинула одна людина, троє зазнали поранень, за даними місцевої влади, постраждалі в стані середньої важкості. Загалом евакуювали 15 людей.

На місці удару слідчі вилучили залишки ракетного комплексу С300. За даними правоохоронців, ракету війська рф запустили з території Бєлгородської області.

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, під’їзд, у який влучила ракета, буде демонтовано та відбудовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-