Львівський волонтер стверджує, що передане прикордонникам авто зареєстрували на приватну особу

Львівський волонтер стверджує, що передане прикордонникам авто зареєстрували на приватну особу

Укрінформ
Львівський волонтер Святослав Літинський розповів, що переданий як гуманітарна допомога для прикордонників автомобіль перереєстрували на родича керівника відділу прикордонної служби «Смільниця» Сергія Шестопала.

Про це Святослав Літинський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У березні до мене звернулись прикордонники із застави у Смільниці з проханням надати їм для службового користування автомобіль, адже ті, які були у них, віддали для потреб ЗСУ. Уже 24-ого березня вдалось передати на цю прикордонну заставу автомобіль Kia Sorento, оплачений за гроші нашої збірки. Після адвокатського запиту з'ясувалося, що автомобіль зареєстрований на приватну особу, здається, на вітчима начальника прикордонної застави Шестопала Сергія», - написав Літинський.

Як зазначає волонтер, після отримання акту передачі авто попросив адвоката зробити запит в сервісний центр МВС чи орган, який отримав авто. Після отриманої інформації Літинський  звернувся із відповідною заявою до Державного бюро розслідувань. На сьогодні триває слідство у цій справі.

Як повідомляють ЗМІ, начальник відділу прикордонної служби «Смільниця» Мостиського прикордонного загону Сергій Шаповал пояснив, що він обміняв придбаний його коштом Land Rover на Kia Sorento. У подальшому отриманий Kia, як підтвердив Шестопал, зареєстрували на його вітчима. Але автомобіль, за його словами, використовувався на службі, а потім був переданий військовослужбовцю з числа прикордонників. Той якраз був на ротації і мав на цьому автомобілі поїхати на службу до Луганської області, але не встиг, бо його вилучило Державне бюро розслідувань. 

Читайте також: Болгарія відмовилася видати білорусі українського волонтера Трофимчука

На запитання журналістів, чи справді Шестопал обміняв Land Rover на Kia Sorento, Святослав Літинський повідомив, що він особисто не отримував Land Rover, але знає, що Шестопал передав його для військових. Шестопал також уточнив редакції, що Land Rover не був ввезений в Україну як гуманітарна допомога.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні проти Святослава Літинського поліція відкрила справу нібито за зловживання у волонтерській діяльності та продаж авто, призначеного для гуманітарної допомоги. Справа не мала розвитку. Починаючи від 24 лютого Літинський та його команда передали 250 автомобілів для ЗСУ. Волонтер за це отримав державну нагороду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-