На Вінниччині викрили псевдоволонтера, який привласнював допомогу для ЗСУ

На Вінниччині викрили псевдоволонтера, який привласнював допомогу для ЗСУ

Фото, відео
Укрінформ
На Вінниччині викрили псевдоволонтера, який за допомогою підроблених документів привласнював допомогу для ЗСУ.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області, передає Укрінформ.

"24 січня правоохоронці провели обшук за місцем проживання 25-річного вінничанина, який за допомогою документів з ознаками підробки привласнював благодійні кошти та гуманітарну допомогу. Поліцейські встановили причетність чоловіка до п'яти злочинних епізодів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до поліції надійшла низка заяв від представників громадських організацій та благодійників про те, що один із так званих волонтерів збирає у громадян гроші на власні потреби, прикриваючись при цьому допомогою для ЗСУ. Правопорушник, використовуючи підроблені документи, нібито здійснив передачу автомобіля військовим, а насправді використовував його для власних потреб.

Правоохоронці внесли відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та розпочали перевірку.

Читайте також: Детективи НАБУ викрили на хабарі голову та депутата однієї з міських рад Одещини

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що псевдоволонтер у соцмережах збирав кошти на захисне спорядження та пальне для військових. Чоловік пальне отримав від громадської організації, а збір не закрив. Отримані кошти витрачав на власні потреби, а допомогу військовим не передавав.

У ході проведення оперативних заходів працівники поліції встановили, що до скоєння даного правопорушення причетний чоловік, який є фігурантом по іще двох кримінальних провадженнях, за підробку посвідчення водія та учасника бойових дій.

Відтак, 24 січня за місцем проживання зловмисника поліцейські провели обшук, у ході якого вилучили документи з ознаками підроблення, медикаменти, турнікети, павербанки, бронежилети, зброю та набої.

Читайте також: СБУ затримала колишнього «беркутівця», який видавав позиції українських військ на Донеччині

Наразі поліцейські проводять досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Такий злочин карається обмеженням волі на строк до двох років.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. У ході досудового розслідування буде надана остаточна правова кваліфікація діям зловмисника. Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області поліцейські викрили шахраїв, які привласнили понад мільйон гривень, зібраних начебто на лікування дітей і військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-