У Львові відкрили вулицю Грицька Чубая

У Львові відкрили вулицю Грицька Чубая

Фото, відео
Укрінформ
У Львові 23 січня, в день народження культового українського поета Грицька Чубая, на його честь перейменували вулицю. А ввечері у Львівській опері відбудеться концерт «Цей світ – вертеп», який організовують його діти - Соломія та Тарас Чубаї у супроводі симфонічного оркестру «INSO-Львів».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Це особливий день для нашої родини. Підозрюю, що мій батько, якби бачив цю подію, іронічно підсміювався. Тим не менше, українцям варто пам’ятати своїх поетів і митців, тому їх іменами й називають вулиці. Буде хтось проходити сюдою, прочитає назву вулицю і можливо зацікавиться, хто це, надихнеться», – сказав Тарас Чубай, син поета, музикант, лідер гурту «Плач Єремії».

На відкритті вулиці Грицька Чубая були присутні друзі і рідні митця, представники міської влади та поціновувачі творчості поета.

Окрім відкриття вулиці, сьогодні на сцені Львівської національної опери відбудеться концерт «Цей світ – вертеп» Соломія і Тарас Чубаї вперше разом виступлять на великій сцені з сольними проєктами. Вони представлять унікальні пісні на слова відомих поетів, колядки та повстанські пісні. Громадська діячка та благодійниця Соломія Чубай представить авторські проєкти POETY та «Колискові для Олекси» у супроводі музичного гурту та симфонічного оркестру INSO-Lviv. Популярний автор-виконавець, музикант та композитор Тарас Чубай виконає композиції на вірші Грицька Чубая та інших відомих поетів, пісні Володимира Івасюка, а також свої класичні хіти та колядки.

«Важливо те, що ми робимо цей концерт у день народження для нашого тата Грицька Чубая, якого не стало у 33 роки, у 82-ому році. Ми росли без нього, але ми так продовжуємо його творчість, традиції Грицька Чубая і власне назвали так цей проєкт "Цей світ - вертеп", взяли уривок з його поеми "Вертеп", за яку колись його переслідувало КГБ і практично росія його вбила", - наголосила Соломія Чубай.

Читайте також: Ткаченко сподівається, що Київська консерваторія перегляне рішення про перейменування

Концерт «Цей світ — вертеп», з нагоди 74-ої річниці з дня народження культового поета Грицька Чубая відбудеться у Львівській національній опері 23 січня о 19:00.

Григорій Чубай, який більш відомий як Грицько Чубай, є знаним поетом, класиком української літератури, автором поетичних книг «Говорити, мовчати і говорити знову» (1990), «Плач Єремії» (1999) , "Скоромовка не для вовка" (2008) - збірка віршів для дітей, «П'ятикнижжя» (2013), які, побачили світ після смерті поета.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-