Суд не відсторонив мера Полтави - прокуратура подає апеляцію

Суд не відсторонив мера Полтави - прокуратура подає апеляцію

Укрінформ
Прокуратура оскаржуватиме ухвали слідчого судді стосовно обрання запобіжного заходу меру Полтави Олександру Мамаю та невідсторонення його від посади.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомила Полтавська обласна прокуратура.

«2 січня 2023 року прокурором погоджено клопотання СБУ про обрання меру Полтави запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Також прокурорами погоджено клопотання слідчого про відсторонення підозрюваного від посади терміном на 2 місяці. За результатами розгляду у задоволенні вказаних клопотань слідчим суддею Київського районного суду Полтави відмовлено», - йдеться в повідомленні.

Уточнено, що 20 січня Київський районний суд м. Полтава відмовився обмежувати свободу міського голови Полтави Олександра Мамая, водночас зобов’язавши останнього прибувати за кожною вимогою до слідчого і прокурора у кримінальному провадженні.

Сьогодні, 23 січня, той же суд не став відсторонювати мера від посади.

Читайте також: Мер Полтави вважає спробу відсторонити його від посади «політично обґрунтованою»

Вказані ухвали винесено всупереч позиції прокуратури, у зв’язку із чим прокуратура оскаржуватиме їх в апеляційному порядку.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня 2022 р. міському голові Полтави Олександру Мамаю повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Сам підозрюваний назвав дії правоохоронців політично вмотивованими.

Фото: 0532.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-