Чернігів став побратимом німецького Аахена

Чернігів став побратимом німецького Аахена

Укрінформ
Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко та бургомістр німецького Аахена Сиббіла Койпен підписали документи та встановили офіційні товариські стосунки між містами.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

Обидві сторони налаштовані невідкладно розпочати співпрацю.

"Нам сьогодні дуже складно з точки зору відсутності фінансів. І я це казав ще під час першого спілкування. Тому що багато підприємств знищено, багато людей виїхало за межі країни. Але, і я на цьому наголошую, що я розглядаю дружбу між нашими містами, в першу чергу, не задля отримання фінансової підтримки. В дружбі між Черніговом та Аахеном я бачу саме німецький досвід, технології управління містом, підходи до багатьох речей, які можуть слугувати нам прикладом", — сказав про очікування від нового партнерства Владислав Атрошенко.

Читайте також: Рух понтонною переправою біля Чернігова через НС знову закрили

Сибілла Койпен зазначила, що відчуває гордість за те, що Аахен допоможе у відбудові Чернігова.

"Мої колеги дуже щасливі, що у нас буде скоро сформована робоча група і ми почнемо працювати над визначеними напрямками. Основним завданням є організація такого рівня життя для людей, яке б відповідало всім нормам. Я сподіваюсь, що у нашій співпраці ми будемо знаходити теми, в роботі над якими матимуть вигоду обидві сторони", — сказала Сиббіла Койпен.

У новому, 2023-му, році це вже друга угода про партнерство підписана нашим містом. 10 січня було зафіксовано договір Чернігова з фінським містом Лаппеенранта.

Аахен — це одне із найстаріших німецьких міст з майже 250 тисячним населенням, розташоване на кордонах трьох країн: Німеччини, Бельгії та Нідерландів. Основні галузі промисловості: кондитерська, машинобудування, автоматизація, лазерна та екологічні технології.

Читайте також: Біля Чернігова відновлюють рух переправою через Десну

Містами-партнерами Чернігова є: Габрово (Болгарія), Градець-Кралове (Чехія), Меммінген (Німеччина), Петах-Тіква (Ізраїль), Прілеп (Північна Македонія), Огре (Латвія), Тарнобжег (Польща), Жешув (Польща), Лаппеенранта (Фінляндія), Аахен (Німеччина).

Фото: Чернігівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-