На Вінниччині розробили пристрій для розмінування полів - монтується на сільгосптехніку

На Вінниччині розробили пристрій для розмінування полів - монтується на сільгосптехніку

Фото
Укрінформ
На Вінниччині розробили пристрій для виявлення мін на полях, який монтується на звичайну сільгосптехніку.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий, передає Укрінформ. 

«Міни на полях шукає сільськогосподарська техніка. Цю надзвичайно корисну розробку презентувало вінницьке підприємство. Процес відбувається дистанційно, і це береже життя працівникам полів та спрощує роботу вибухотехнікам», - написав Соколовий.

За його словами,  розробниками цієї технології є ТОВ «ФРЕНДТ» спільно з Вінницьким національним технічним університетом. У ній поєднуються прилади дистанційного управління та звичайні трактори (наприклад, Маки МТЗ), втрати яких не шкода. 

На трактор кріпляться металодетектори. Той, що попереду, фіксує інформацію та в режимі онлайн і передає її на диспетчерський центр. Трактор автоматично зупиняється, якщо на шляху виявлений небезпечний предмет, а потім очікує на подальші вказівки оператора. 

Читайте також: Рятувальники отримали від ПРООН і уряду Японії міношукачі, радіостанції, бронежилети та шоломи

Ця технологія передусім актуальна для регіонів України, де відбувалися бойові дії. Зокрема Київської, Чернігівської, Сумської областей. 

Розробники вважають, що згодом вона буде затребуваною і для 30% поки що окупованої території України, позаяк розмінування територій стане першочерговим завданням після їх звільнення. 

Фото: Вячеслав Соколовий - голова Вінницької обласної Ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-