Назвали області, де найгірша ситуація з мобільним звʼязком

Назвали області, де найгірша ситуація з мобільним звʼязком

Укрінформ
Станом на 17 січня поточного року загальна доступність мобільного звʼязку в Україні становить близько 77% (з урахуванням доступності базових станцій у регіонах, де тривають активні бойові дії).

На цьому під час пресконференції в Медіацентрі Україна - Укрінформ наголосив голова Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

«Найскладніша ситуація - в Запорізькій (47,6%), Донецькій (39,3%) та Луганській областях. Труднощі зі звʼязком, повʼязані з відключеннями електроенергії, можуть відчувати сьогодні мешканці Одеської (67,6%) та Черкаської областей (68,4%). На Херсонщині після деокупації відновлено вже понад 20% базових станцій, що працювали в регіоні до повномасштабного вторгнення. На решті території України доступність мобільного звʼязку становить не менше 70% від усієї кількості базових станцій»,– зауважив Щиголь.

За його словами, після перших масованих ракетних атак росіян цей показник становив близько 40%, що свідчить про підвищення стійкості мереж.

Читайте також: У випадку блекауту в Україні радіо- і телезв'язок працюватимуть щонайменше три доби

Щиголь також підкреслив, що рішенням РНБОУ та відповідним указом

Президента від 26 листопада 2022 року визначено перелік обʼєктів, які будуть першочергово забезпечені звʼязком (щонайменше на три доби). Це обʼєкти органів державного управління, екстрених служб та обʼєкти забезпечення життєдіяльності населення. 

Відповідно до Указу Президента, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій видав 802 операторам розпорядження з переліком обʼєктів, на яких необхідно передбачити безперебійний звʼязок протягом трьох діб.

«Оператори забезпечують резервним живленням не тільки базові станції, а й усі підсистеми мережі - це десятки тисяч обʼєктів. Наразі усі ключові елементи мереж операторів зарезервовані», - додав очільник Держспецзв'язку..

Читайте також: Українцям дали поради, як не стати жертвою кіберзлочинців

Як повідомлялося, з початком ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури в Україні почалися проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом. 24 листопада лягли 60% базових станцій мобільних операторів. Зв'язок зник майже на всій території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-