Керував авто в стані сп’яніння: у Харкові директора КП оштрафували на 17 тисяч і забрали права

Керував авто в стані сп’яніння: у Харкові директора КП оштрафували на 17 тисяч і забрали права

Укрінформ
Директора міського КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка оштрафували на 17 тис. грн і позбавили права керувати транспортними засобами на рік. 

Про це стало відомо з постанови Київського районного суду Харкова, передає Укрінформ. 

Згідно з документом, на засідання директор КП не прийшов, однак до канцелярії суду електронною поштою надійшло клопотання, в якому він попросив проводити розгляд без його участі та визнав свою провину в скоєнні адміністративного правопорушення та призначити покарання відповідно до закону. Тож суд дійшов висновку, що в діях водія «міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, тобто відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння».                                                                                                   

Обставиною, що пом`якшує відповідальність за адміністративне правопорушення, суд вважає щире каяття. Обставини, що обтяжують адміністративну відповідальність за адміністративне правопорушення, не встановлені.

Читайте також: Правозахисники назвали основні тенденції порушень прав людини в окупованому Криму за минулий рік

«Накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення за ч. 1 ст. 130 КУпАП у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі 17000 (сімнадцять тисяч) гривень 00 копійок та позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік», - постановив суд. 

Згідно з документом, 4 грудня 2022 року водій керував автомобілем Mercedes-Benz GLS 400, рухаючись по вул. Шевченка. Ознаками алкогольного сп`яніння були визначені: запах алкоголю з порожнини рота, поведінка, що не відповідає обстановці, порушення мови, порушення координації рухів. 

Директор КП також має сплатити судовий збір у розмірі 496 грн 20 коп. 

Читайте також: Суд дозволив арештувати Януковича у справі про розстріл мітингувальників на Майдані

Як повідомляв Укрінформ, за даними слідства, під час патрулювання Харкова екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль, водій якого знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративних матеріалів пасажир вийшов з автомобіля, почав лаятися і грубо чинити спротив поліцейському. На підставі зібраних матеріалів 5 грудня слідчий вніс відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

За даними ЗМІ в автомобілі, зупиненому патрульними, перебували директор КП «Харківські теплові мережі» Василь Скопенко та начальник департаменту інфраструктури Харківської міської ради Іван Кузнєцов. Фото та відео з ними на деякий час опублікували в харківських пабліках у Телеграмі, але потім ці матеріали були видалені. На оприлюдненому відео видно, що Скопенко та Кузнєцов перебувають уже в кайданках на землі, продовжують при цьому лаяти поліцейських. Чоловіки кричали, висловлювалися нецензурно. Зокрема, чутно, що один із затриманих говорить: «Де ви були?» та що йому «не соромно», бо на відміну від тих, хто їх затримав, «я воював».

У Харківській міській раді тоді зазначили, що з моральною поведінкою чиновників мають розбиратися виключно правоохоронці, оскільки на виконання ними посадових обов’язків немає жодних нарікань. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-