Скандал із харківськими чиновниками: у міськраді кажуть, що розбиратись має поліція

Скандал із харківськими чиновниками: у міськраді кажуть, що розбиратись має поліція

Коментар
Укрінформ
У міськраді Харкова не коментують поведінку директора КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка та начальника департаменту інфраструктури міської ради Івана Кузнєцова, яких затримала поліція, це мають зробити правоохоронці.

Про це в коментарі Укрінформу сказав директор департаменту в справах інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

«З точки зору моральної поведінки нехай розбирається поліція. Якщо вони винні чи хтось один з них винний, я думаю, що вони мають за це відповісти згідно з українським законодавством», - сказав Сидоренко.

Він підтвердив, що на оприлюдненому в соцмережах відео справді «люди, які дуже схожі на них» (Скопенка та Кузнєцова).

Ініціювати якусь власну службову перевірку міська рада не планує – для цього немає підстав, претензій до них у зв’язку з виконанням посадових обов’язків немає.

«Як до службовців до них ніяких питань узагалі нема. Скопенко четвертий раз за цей сезон відновлює опалення в місті (через відсутність світла після ракетних ударів рф у Харкові зупинялися котельні, і системи опалення доводиться перезапускати - ред.). Кузнєцов – те, що він робить із транспортом у блекаути. Підіть і знайдіть таких фахівців», - вважає Сидоренко.

З приводу висловлювань, зафіксованих на відео, в міськраді заявляють, що обоє чиновників працюють на оборону та забезпечення життєдіяльності міста від 24 лютого.

«Василь Вікторович Скопенко з першого дня зі зброєю в руках. Він був учасником уже історичного бою на вул. Шевченка 27 лютого (того дня група військових рф прорвалася в місто - ред.), одним з перших прийняв на себе удар рашистів. Іван Кузнєцов також у строю з першого дня фактично (військове формування точно не зміг назвати, - ред.) в якомусь військовому формуванні», - сказав Сидоренко.

На захист директора тепломереж категорично висловився у соцмережах колишній депутат Харківської міської ради, військовослужбовець 92-ої ОМБр Іван Ракич. Він зазначив, що Скопенко з 2014 року допомагає різним підрозділам ЗСУ з ремонтом техніки, постачанням обладнання і засобів зв’язку. «Він брав активну участь в організації ТРО в Харківській області і як безпосередній учасник зборів і як волонтер. З перших днів повномасштабної війни московських орків проти України він з колективом організовував інженерні загородження на підступах до міста, потім став в стрій 92 ОМБр і брав участь в обороні Харкова і звільненні населених пунктів області від русні. Був поранений і отримав контузії. Після шпиталю повернувся на підприємство і допомагає в організації блокпостів і інженерних споруд на передовій. Знаю про майже кожен блокпост і споруду, знаю про кожен бій в якому він особисто брав участь», - заявив Ракич. Поведінку при спілкуванні з правоохоронцями та можливий стан сп’яніння посадовця він пояснює тяжким емоційним станом, адже Скопенко знає, що таке «втрачати братів».

Читайте також: У Харкові відкрили провадження через напад п'яного водія на патрульного

Як повідомляв Укрінформ, за даними слідства, під час патрулювання Харкова екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль, водій якого знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративних матеріалів пасажир вийшов з автомобіля, почав лаятися і грубо чинити спротив поліцейському. На підставі зібраних матеріалів 5 грудня слідчий вніс відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

За даними ЗМІ в автомобілі, зупиненому патрульними, перебували директор КП «Харківські теплові мережі» Василь Скопенко та начальник департаменту інфраструктури Харківської міської ради Іван Кузнєцов. Фото та відео з ними на деякий час опублікували в харківських пабліках у Телеграмі, але потім ці матеріали були видалені. На оприлюдненому відео видно, що Скопенко та Кузнєцов перебувають уже в кайданках на землі, продовжують при цьому лаяти поліцейських. Чоловіки кричали, висловлювалися нецензурно. Зокрема, чутно, що один із затриманих говорить: «де ви були?» та що йому «не соромно», бо на відміну від тих, хто їх затримав, «я воював».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-