У торговця зброєю з Харкова знайшли автомати, тисячі набоїв і 60 реактивних снарядів

У торговця зброєю з Харкова знайшли автомати, тисячі набоїв і 60 реактивних снарядів

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали мешканця Харкова, який намагався продати автомат і велику кількість боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

Зазначається, що ще у жовтні 2022 року до кримінальної поліції надійшла оперативна інформація про ймовірну причетність до продажу зброї та боєприпасів 34-річного уродженця Дніпропетровської області, жителя міста Харкова.

«Під час фіксації незаконних дій правопорушника поліцейські задокументували факт продажу автомата АК-74 та 90 патронів калібру 5,45 мм на суму 84 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

А затримали чоловіка 14 січня, під час збуту автомата АК-74, п’яти гранат РГН із запалами, більш як тисячі патронів калібру 5,45 мм та двох протитанкових мін — загалом на суму 160 тис. грн.

Правоохоронці провели обшуки у помешканні зловмисника та в його транспортних засобах і гаражі. У результаті вилучили два автомати, близько 30 гранат, пристрій для безшумної стрільби, більш як 3,7 тис. набоїв, майже 5 кг тротилу, три ручні гранатомети, пістолет, димові шашки, понад 60 акумулятивних реактивних снарядів різного типу, чотири окопні снаряди та 12 стартових порохових зарядів до ручних гранатометів.

Вилучена зброя, боєприпаси та вибухівка направлені на експертне дослідження.

Досудове розслідування здійснюється в рамках провадження, відкритого за ч.1 ст. 263 КК (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Максимальне покарання передбачає до 7 років тюремного ув’язнення.

Слідчі дії тривають.

Читайте також: Гранатомети і боєприпаси до «Градів»: на Чернігівщині СБУ виявила схрони з російською зброєю

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2022 року в Києві СБУ викрила добробат на незаконному зберіганні зброї та боєприпасів. У зловмисників було вилучено понад 60 одиниць незареєстрованих автоматів Калашникова та майже тисячу боєприпасів до них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-