За тиждень загарбники не пропустили на виїзд до Запоріжжя жодної людини - Федоров

За тиждень загарбники не пропустили на виїзд до Запоріжжя жодної людини - Федоров

Укрінформ
російські загарбники продовжують тримати у заручниках населення тимчасово захоплених частин Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей. Виїзд у бік Запоріжжя заблоковано.

Про це в Телеграмі повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Рівно місяць тому окупанти заборонили виїзд жителів 4-х областей через Василівку в сторону Запоріжжя. За цей час лише 4 людини із сотень тисяч жителів в окупації змогли пішки дістатися до Запоріжжя. Проте за останній тиждень орки не випустили жодної людини", - йдеться у дописі.

Він нагадав, що є ще два шляхи евакуації - в сторону Грузії, Латвії, Естонії та інших європейських країн: перший - через Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ, другий - через Крим.

За словами мера, щоразу загарбники посилюють фільтрацію на пропускних пунктах: за наявною інформацією, на в’їзді до Криму в усіх пасажирів збирають не тільки відбитки пальців, а і проби ДНК, також на кордоні росії і країн ЄС погрожують перестати випускати чоловіків, а інколи безпричинно розвертають людей назад в окупацію.

Читайте також: Загарбники закрили в'їзд до Лисичанська - пропускають лише тих, хто має місцеву реєстрацію

Раніше повідомлялось, що загарбники "депортували" керівника Михайлівського училища. Чоловіка вивезли до Василівки і змусили пішки йди до Кам'янського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-