росіяни за добу обстріляли 10 регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли 10 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на 10 областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 суботи, 14 січня.

У Київській області близько 6-ї години ранку 14 січня пролунали вибухи. На одному з об’єктів критичної інфраструктури сталося загоряння. На місці працюють відповідні служби. Повітряна тривога не оголошувалася.

У Чернігівській області за минулу добу ворог двічі обстріляв із РСЗВ та мінометів Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

Вчора за день росіяни завдали 55 ударів по прикордонню Сумської області.

Есманську громаду вони обстріляли з мінометів та реактивної системи залпового вогню "Град". Пошкоджені будинок та кілька подвір‘їв.

Читайте також: ЗСУ відбили ворожі атаки біля 14 населених пунктів

По Білопільській громаді ворог ударив із мінометів, пошкоджена школа у селі Павлівки, приватний житловий будинок та лінії електромереж.

По Краснопільській громаді росіяни здійснили ракетний обстріл із гвинтокрила, згодом скинули три вибухові пристрої з безпілотників.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Лугівське, Чарівне, Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Новоданилівка, Оріхів, Полтавка, Малинівка, Білогір'я, Плавні, Кам'янське, Новоандріївка, Дорожнянка, Мала Токмачка, Степове, Приморське. Надійшло 37 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вночі росіяни двічі вдарили по Нікопольському району з важкої артилерії. Під обстріл потрапила Марганецька громада. Без жертв. Наслідки з’ясовуються.

Зранку 14 січня ворог завдав по Харкову ракетного удару. Попередньо зафіксовано два влучання ракет С-300 в Індустріальному районі по критичній інфраструктурі.

Минулої доби ворог продовжував обстріли прикордонних міст і сіл Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів.

Вчора внаслідок обстрілу із РСЗВ смт Дворічна Куп'янського району були пошкоджені приватні будинки. Загинули дві жінки, ще одна отримала поранення і була госпіталізована в стані середньої тяжкості.

У Куп'янському районі через обстріли поранення дістали 29-річний чоловік та 49-річна жінка. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

У Луганській області за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки військ рф поблизу Площанки, Білогорівки, Кремінної і Червонопопівки.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв Стельмахівку. На Лиманському напрямку росіяни обстріляли Макіївку, Невське і Червонопопівку.

російські військові продовжують на тимчасово захоплених територіях рейди з пошуку партизанів.

У Донецькій області зранку ворог здійснив масований артобстріл старої частини Авдіївки. Інформація про постраждалих уточнюється. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч.

Ворог вів штурмові дії як вночі, так і зранку в напрямках Первомайського, Водяного та Опитного. Протягом доби війська рф вели активні наступальні дії майже по всіх напрямках в Очеретинській громаді. Найактивніше - в районі Водяного і Первомайського. Обстріли із РСЗВ та важкої артилерії тривали до пізнього вечора. Вночі були періодичні обстріли позицій по лінії бойових дій.

Вчора вдень росіяни здійснили ракетні удари по Костянтинівці. Є влучання на території промислового підприємства. Без жертв.

Ввечері ворог масовано обстріляв Курахове. Пошкоджено шість багатоповерхівок, 17 приватних будинків, знищено комунальну техніку, пошкоджено приміщення комунального підприємства.

Не припиняються обстріли Бахмута, Соледара, Лиманської громади (села Торське і Зарічне).

Постійні активні бойові дії тривають поблизу Вугледара, Мар'їнки, Красногорівки та Авдіївки.

За добу на Донеччині одна людина загинула і троє були поранені.

Читайте також: Резніков - про бої в Соледарі: росіяни щодня втрачають убитими й пораненими до 500 осіб

У Миколаївській області сьогодні вранці ворог завдавав ударів із РСЗВ по Очакову та Очаківській громаді. Пошкоджені вікна у багатоповерхівці, горіли гараж і два автомобілі. Внаслідок влучань реактивних снарядів на одному з об’єктів цивільної інфраструктури сталася пожежа. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Також вранці ворожого обстрілу зазнав один із населених пунктів Куцурубської громади. Пошкоджено житловий будинок. За попередньою інформацією, без жертв.

У Херсонській області загарбники не припиняють обстріли населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, обстрілів зазнали передмістя Херсона і сам обласний центр, а також Золота Балка, Гаврилівка, Львове, Садове. За добу поранення дістали троє людей.

У Херсоні російські загарбники вночі 13 січня обстріляли базу, де припарковані комунальні автобуси. Пошкоджені 16 автобусів, легкові автомобілі, склади і будівля для охорони. Один із охоронців дістав поранення. Також уламки снарядів завдали шкоди електромережі.

Відновлюються логістичні зв'язки на звільненій від росіян території Херсонщини.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-