У Запоріжжі викрили підпільну зброярню

У Запоріжжі викрили підпільну зброярню

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі правоохоронці викрили групу осіб, які організували підпільну зброярню й налагодили незаконний збут вогнепальної зброї та боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Так, під вивіскою магазину із військовим спорядженням зловмисники здійснювали продаж бойових засобів ураження, зокрема гранат, пістолетів, обрізів та набоїв різного калібру.

Слідством встановлено, що до злочинної групи входили восьмеро осіб, у декого з них уже було кримінальне минуле.

Організатором схеми виявився місцевий житель, дружина якого на території Запоріжжя мала у власності воєнторг.

За даними слідства, фігуранти облаштували "зброярню" та почали переробляти стартову, травматичну й мисливську зброю в бойову, яку згодом реалізовували в певних колах і через свої особисті зв’язки. "Продукцію" зловмисники зберігали як за адресами проживання, так і на "робочих місцях".

У результаті обшуків правоохоронці виявили та вилучили сім предметів, схожих на пістолети різних моделей, п'ять предметів, схожих на обрізи, а також предмети, схожі на гранату Ф-1 із запалом й осколкові-фугасні снаряди. Також виявлені майже 2,5 тисячі набоїв різного калібру і велика кількість деталей до зброї.

Зазначається, що все вилучене направлене на проведення експертиз до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ України. За їх результатами буде прийняте рішення щодо притягнення причетних до кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження відкрите за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Правоохоронці вживають заходи для встановлення джерел надходження зброї та всіх причетних до злочину осіб. Досудове розслідування триває.

Читайте також: У столиці судитимуть голову благодійної організації, яка продавала військову гумдопомогу

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні в Чернівецькій області правоохоронці затримали іноземця — контрабандиста зброї, який майже п'ять років переховувався від слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-