В Україні теплішає — завтра вдень до +7°, подекуди опади

В Україні теплішає — завтра вдень до +7°, подекуди опади

Погода
Укрінформ
На вихідних морози в Україні спадуть, а подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +7°. У деяких регіонах очікуються дощі з мокрим снігом.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

У суботу, 14 січня, практично в усіх регіонах України середня денна температура становитиме близько 0°. В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях повітря прогріється до +3…+4°, на Закарпатті, Волині, Рівненщині, Львівщині, Івано-Франківщині та Тернопільщині — до +5…+7°.

На всій території країни буде хмарно з проясненнями, невеликі дощі з мокрим снігом пройдуть на заході країни.

У неділю, 15 січня, невеликі дощі з мокрим снігом очікуються в Донецькій, Луганській та Харківській областях. Температурні показники в усіх областях будуть практично ідентичні суботнім.

При цьому синоптики відзначають значний перепад денних та нічних температур у центральних, північних та східних областях країни. Вдень середня температура там становитиме близько 0°, а вночі знизиться до -4…-6°.

Читайте також: Останні вісім років були найтеплішими в історії - кліматологи

У понеділок, 16 січня, невеликі дощі з мокрим снігом накриють усю західну Україну, а також Волинь, Житомирщину, Хмельниччину, Київщину, Сумщину та Чернігівщину. Для мешканців решти областей новий робочий тиждень розпочнеться із похмурої погоди, але без опадів.

У більшості регіонів, включаючи Донецьку та Луганську області, а також столицю, денна температура становитиме близько 0°, на півдні та в Запорізькій області — близько +2…+4°, на Закарпатті — +3…+5°.

Уночі на більшій частині території України стовпчики термометрів також покажуть близько 0°, лише у східних та частині центральних областей вони знизяться до -3…-4°.

Згідно з народними прикметами, якщо у ніч на Василя, 14 січня, небо було зоряним, чекали на багатий урожай ягід. Іній на деревах обіцяв хороший медозбір, туман — чудовий урожай пшениці. Якщо весь день йшов сніг, то літо мало бути теплим і без дощів, якщо приходила відлига — холодним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-