Обстріли Херсона не мають військової мети для ворога, це терор населення – Сили оборони

Обстріли Херсона не мають військової мети для ворога, це терор населення – Сили оборони

Укрінформ
Обстріли російськими загарбниками Херсонщини — це спосіб психологічного тиску на мирних жителів.

Про це сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини» керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, передає кореспондент Укрінформу.

“Ситуація на цьому напрямку залишається стабільно складною. Основними діями ворога є обстріли цивільної інфраструктури та критичних об’єктів, необхідних для забезпечення життєдіяльності регіону в цілому і окремих населених пунктів зокрема. Поки що активних дій з боку ворога не спостерігається. Окупанти укріплюють свої оборонні рубежі, створюють мінні загородження, також відбуваються певні перегрупування, передислокація військ, час від часу ворог змінює свої позиції", — повідомив Єрін.

Читайте також: Загарбники з ночі обстрілюють всю лінію фронту на Донеччини, є загиблі та поранені

Він зауважив, що обстріли Херсона не мають військової мети для ворога, так вони тероризують місцеве населення, що є одним із методів психологічного тиску.

"Це психологічний тиск не тільки на херсонців, а й на тих людей, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях і які чекають на повернення української влади і мають проукраїнську позицію. Ворог так хоче показати: «Дивіться, що відбулося з Херсоном, це буде і з вами, якщо сюди прийдуть ЗСУ", сказав речник.

За його словами, найбільше потерпають від ворожих обстрілів населені пункти, які знаходяться на узбережжі Дніпра і, як правило, селища поблизу Херсона і трохи північніше від нього.

Читайте також: росіяни обстріляли у Херсоні базу з комунальними автобусами, є поранений

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 12 січня, російські загарбники 49 разів обстріляли територію Херсонщини, одна людина загинула, ще двоє зазнали поранень.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-