Троє голів військових адміністрацій Миколаївщини отримали нові повноваження

Троє голів військових адміністрацій Миколаївщини отримали нові повноваження

Укрінформ
На час воєнного стану начальники військових адміністрацій у трьох громадах Миколаївщини отримають нові повноваження.

Відповідну постанову №8305 ухвалили на засіданні Верховної Ради. За неї проголосували 320 народних депутатів, передає Укрінформ.

Згідно з постановою у період дії воєнного стану в Україні та 30 днів після його припинення чи скасування начальники Горохівської сільської та Снігурівської міської військових адміністрацій Баштанського району, Первомайської селищної військової адміністрації Миколаївського району Миколаївської області, крім повноважень, віднесених до їх компетенції Законом України "Про правовий режим воєнного стану", здійснюють повноваження відповідних сільської, селищної, міської рад, їх виконавчих комітетів, відповідних сільського, селищного, міського голови.

Читайте також: На Кінбурнську косу зараз немає можливості доставити гуманітарну допомогу — Кім

Вони можуть затвердити тимчасову структуру виконавчих органів відповідних сільської, селищної, міської рад (для працівників, посади яких не включені до тимчасових штатних розписів, оголошується простій або здійснюється їх переведення на рівнозначну чи нижчу посаду).

Також апарати Горохівської сільської, Первомайської селищної, Снігурівської міської рад та їх виконавчих комітетів, інші виконавчі органи, комунальні підприємства, установи та організації відповідних територіальних громад підпорядковуються начальникам відповідних військових адміністрацій населених пунктів у Баштанському та Миколаївському районах Миколаївської області.

Читайте також: Після звільнення Херсона на Миколаївщину повернулося близько 100 тисяч людей

Як повідомлялося, після звільнення Херсона на Миколаївщину повернулося близько 100 тисяч людей, з них 50-70 тисяч - до міста Миколаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-