У Житомирі вшанували пам’ять Сергія Корольова

У Житомирі вшанували пам’ять Сергія Корольова

Фото
Укрінформ
У Житомирі відбулися заходи з нагоди 116-ї річниці від дня народження конструктора ракет і космічних кораблів Сергія Корольова.

Про це повідомляє Житомирська обласна рада, повідомляє Укрінформ.

«У Житомирі урочисто відзначили 116-ту річницю від дня народження геніального конструктора ракет і космічних кораблів Сергія Корольова. Пам'ять видатного українського вченого вшанували покладанням квітів до пам’ятника С.П.Корольову, що в центрі міста, та до бюста С.П.Корольова біля Національного музею космонавтики. Затим урочистості продовжилися у самому музеї», - інформують в облраді.

У музеї космонавтики для відвідувачів влаштували інтерактивні екскурсії у зорельоті «Еней» та Міжнародною космічною станцією у VR-окулярах. Окрім того, відбулися екскурсія експозицією «Космос» та презентація родинних реліквій «Зв’язок часів» у меморіальному будинку-музеї академіка С.П. Корольова.

Український вчений, відомий конструктор ракет і космічних кораблів Сергій Корольов народився в Житомирі 12 січня 1907 року. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ та вихід людини в космос.

Читайте також: Житомирський інститут отримав комплект техзасобів радіорозвідки тактичного рівня - ГУР

У 1938 році Корольова необґрунтовано репресували і засудили на тривалий термін ув’язнення. Спочатку відбував його на Колимі, а потім у Бутирській в'язниці. Його звільнили у 1944 році. З 1946 року і до кінця життя Корольов був головним конструктором балістичних ракет.

Фото: zt.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-