На Луганщині росіяни змушують видаляти з телефонів додатки українських банків

На Луганщині росіяни змушують видаляти з телефонів додатки українських банків

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники вимагають у жителів тимчасово захоплених міст та сіл видаляти з телефонів українські банківські застосунки.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

Загарбники хочуть максимально обмежити користування гривнею серед місцевих жителів, тому посилили поліцейсько-адміністративний режим: проводять рейди й перевірку телефонів на блокпостах.

«Ці заходи все частіше видаються неефективними, відтак окупаційні адміністрації вирішили витягнути хоч якусь користь для себе. Тепер під час перевірок телефонів в людей вимагають видаляти додатки українських банків, зокрема Ощадбанку, Приватбанку та Монобанку», - ідеться у повідомленні.

В лікарнях захоплених міст та сіл вже не вистачає місць навіть російським військовим, не говорячи вже про цивільних. «Поранені прибувають і надалі, тому станом на 9 січня у місцевій лікарні Марківки додатково розгорнуто 100 ліжко-місць. Тим часом в Луганську під потреби захворілих від куль ЗСУ росіян в будівлі обласної лікарні переоблаштували навіть актову залу. Пораненими зайняті навіть коридори», - зазначили в ОВА.

Аби лікувати їх, росіяни звозять медиків з різних регіонів рф, підкреслили в обладміністрації.

Читайте також: На окупованих територіях Луганщини та Донеччини загарбники ставлять підлітків на військовий облік

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, підрозділи Сил оборони відбили атаки загарбників поблизу Стельмахівки і Кремінної Луганської області. На Куп’янському напрямку ворог обстріляв район Стельмахівки. На Лиманському напрямку під вогневе ураження росіян потрапили Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине і Діброва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-