Суд відсторонив Муратова від посади заступника голови Одеської ОВА

Суд відсторонив Муратова від посади заступника голови Одеської ОВА

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси відсторонив на два місяці від посади заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова, якого прокуратура звинувачує в корупційних діях.

Про це повідомила Укрінформу речниця облпрокуратури Ірина Коваленко.

«Суд відсторонив підозрюваного від займаної посади заступника голови ОВА строком на два місяці - до 4 березня», - сказала Коваленко.

За її словами, група фізичних осіб внесла за нього заставу розміром 3 млн 220 тис. 800 грн.

Як повідомлялося, підозрюваного в корупційних діях заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова, якого суд 5 січня відправив під варту на 60 діб з можливістю внесення застави, 9 січня випустили зі слідчого ізолятора.

6 січня керівник Одеської облпрокуратури Сергій Костенко заявив на брифінгу про те, що сторона обвинувачення «ставить питання в суді про відсторонення Муратова від займаної посади заступника голови Одеської ОВА, а також вирішення процесуальних питань щодо майна арештованого».

За даними досудового слідства, підозрюваний Муратов схилив одного з чиновників до дачі хабаря, щоб закрити одну з кримінальних справ, в якій він фігурував, пообіцявши використати для цього особисті зв’язки у правоохоронних органах.

Підсудному інкримінують скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Заступника голови Одеської ОВА випустили із СІЗО під заставу в ₴3,2 мільйона

Служба безпеки України 5 січня затримала заступника голови Одеської Одеси Муратова, який за 35 тис. дол. пропонував звільнити підлеглого від кримінальної відповідальності. Правоохоронці задокументували факт передачі чиновнику "авансу" - 27 тис. дол.

В Офісі Президента відреагували на утримання, назвавши це сигналом іншим посадовцям про відповідальність за порушення закону.

Фото: Суспільне. Одеса

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-