Війська рф за добу обстріляли вісім регіонів України – зведення ОВА

Війська рф за добу обстріляли вісім регіонів України – зведення ОВА

Укрінформ
російські війська за добу здійснили обстріли восьми областей України, є загиблі та поранені цивільні люди.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 8 січня.

У Сумській області вночі було зафіксовано 26 влучань по Зноб-Новгородській громаді із самохідних артилерійських установок. Горить деревообробне підприємство. Деталі уточнюються.

Минулої доби ворог скинув дві вибухівки із безпілотника на подвір‘я жителя Великописарівської громади. Без жертв.

У Шалигинській громаді вчора росіяни тричі відкривали вогонь із кулеметів. Дані про наслідки уточнюються.

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Білогір'я, Кам'янське, Гуляйполе, Дорожнянка, Темирівка, Новопавлівка, Мала Токмачка, Степове, Новояковлівка, Оріхів, Новоандріївка, Чарівне, Малинівка, Малі Щербаки. Надійшло шість повідомлень про руйнування будинків та об’єктів інфраструктури.

На тимчасово захоплених територіях, у Мелітополі та Приазовському Запорізької області, загарбники зупинили трансляцію усіх українських телеканалів, транслюють тільки російське телебачення.

У Дніпропетровській області росіяни двічі протягом ночі завдали ударів з важкої артилерії. Поцілили по Мирівській та Червоногригорівській громадах. Жертв немає. Наслідки атак з’ясовуються.

У Харківській області вночі ворог завдав два ракетні удари по Мерефі Харківського району. Загинув 50-річний чоловік.

Крім того, протягом доби ворог обстрілював село Стариця Чугуївського району та селище Дворічна Куп'янського. У Дворічній внаслідок обстрілу пошкоджені дах приватного будинку, будівля підрозділу ДСНС та оперативні автомобілі рятувальників. Інші наслідки обстрілів з’ясовуються.

У Луганській області підрозділи Сил оборони відбили атаки загарбників в районах Стельмахівки, Макіївки і Білогорівки.

Читайте також: росіяни перекинули до Кремінної декілька батальйонів десантників і важку техніку — Гайдай

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни з артилерії обстріляли райони Стельмахівки, М’ясожарівки, Площанки, Макіївки, Невського, Червонопопівки та Діброви.

Загарбники збільшують мережу госпіталів на тимчасово захопленій території, через що майже не працюють цивільні медичні заклади. Так, в Антрациті закрився навіть пологовий будинок, звідки жінок вивезли до Луганська.

У Донецькій області вночі ворог завдав сім ракетних ударів по Краматорську і два по Костянтинівці. За попередньою інформацією, загиблих під час обстрілів немає.

Кількома годинами раніше під ворожим вогнем опинилися Курахове та Курахівка, пошкоджені приватні будинки та мережі, які забезпечують Курахівську громаду теплом.

По області за добу восьмеро людей були поранені, одна людина загинула.

У Миколаївській області вчора вдень війська рф завдавали артилерійських ударів по одному з населених пунктів Куцурубської громади. Пошкоджено житлові будівлі. Без жертв.

Також вчора ввечері росіяни завдали удар по береговій лінії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області від мінометних та артилерійських обстрілів армії рф постраждала цивільна інфраструктура в районах 17 населених пунктів. Зокрема це Республіканець, Новоберислав, Бургунка, Антонівка, Іванівка, Понятівка, Інгулець, Інженерне, Микільске, Придніпровське та Херсон. Поранено людину.

Поліція Херсонської області повідомляє, що у Новій Каховці загарбники захопили приміщення мережі аптек та привласнили майно.

Також надходять повідомлення з тимчасово захопленого смт Нижні Сірогози, що російські військові (буряти) заселяються до будинків та квартир, виганяють власників на вулицю.

Читайте також: Поліція відкрила ще 22 справи за фактами воєнних злочинів росіян на Херсонщині

Високою залишається мінна небезпека в області. Вибухотехніки Нацполіції обстежили понад 4 га територій, вилучили 51 вибухонебезпечний предмет, знищили – три. Піротехніки ДСНС обстежили понад 5 га територій, вилучили та знешкодили 40 вибухонебезпечних предметів.

Звільнена від росіян територія Херсонщини отримує гуманітарні вантажі.

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Сил оборони за минулу добу відбили атаки російських загарбників у районах 16 населених пунктів на Луганщині й Донеччині.

Фото ілюстративне 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-