На Запоріжжі понад 70 населених пунктів - без світла через обстріли

На Запоріжжі понад 70 населених пунктів - без світла через обстріли

Укрінформ
У Запорізькій області через ворожі обстріли пошкоджені лінії електропостачання та обладнання. Без світла залишаються жителі 73 населених пунктів.

Про це у Телеграмі повідомила Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"На сьогодні, 6 січня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 23 894 споживачі у 73 населених пунктах Запорізької області. Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 7 268 споживачів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що по Гуляйпільському районному відділенню через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи вчора не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

Читайте також: Споживання електроенергії продовжує зростати через похолодання

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районних відділеннях через дії місцевої «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 150 051 абонент у 211 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в області повністю відключені 199 та частково 12 населених пунктів.

За минулу добу було відновлено припинене раніше внаслідок обстрілу газопостачання 7 побутових споживачів у смт Комишуваха та 1 побутового споживача у м. Запоріжжя.

В інших населених пунктах аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

Читайте також: Через атаки рф в Україні хочуть побудувати децентралізовану енергосистему

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово захопленим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 16 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. На підконтрольній території залишаються пошкодженими 12 об’єктів водопостачання (у т.ч. 2 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновані або частково пошкоджені 2 627 домоволодінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-