СБУ затримала на хабарі заступника голови Одеської ОВА - вимагав $35 тисяч

СБУ затримала на хабарі заступника голови Одеської ОВА - вимагав $35 тисяч

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, який за 35 тисяч доларів хотів «відмазати» підлеглого від тюрми.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки викрила злочинні дії заступника голови Одеської обласної військової адміністрації. Посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє «сприяння» в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за 35 тисяч доларів посадовець обіцяв вирішити питання щодо закриття відповідного провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах.

У межах контролю за вчиненням злочину Служба безпеки задокументувала факт передачі посадовцю «авансу» у розмірі 27 тисяч доларів.

Як повідомили в пресслужбі, співробітники СБУ затримали чиновника в адміністративній будівлі облдержадміністрації під час передання ним отриманих грошей своєму водію. Під час обшуків за місцями проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили: понад 45 тис. дол.; більше ніж 21 тис. євро; золоті злитки та монети.

Наразі затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах); ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (Закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також: НАБУ завершило слідство у справі підкупу мера Дніпра

Заходи із викриття злочину проводили співробітники СБУ Одеської області за процесуального керівництва обласної прокуратури

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня співробітники СБУ та Бюро економічної безпеки викрили злочинну схему із розкрадання коштів на експорті українського зерна, до якої були причетні більш як 10 високопосадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-