Проєкт опріснення води: школярка з Миколаєва отримала грант у $120 тисяч для навчання у США

Проєкт опріснення води: школярка з Миколаєва отримала грант у $120 тисяч для навчання у США

Фото
Укрінформ
Миколаївська школярка Любов Слесаренко здобула нагороду національної Олімпіади геніїв за проєкт опріснення та очищення води та отримала 120 тисяч доларів для навчання у коледжі США.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

«Учениця Миколаївського ліцею №58 Любов Слесаренко стала переможницею Всеукраїнського конкурсу «GENIUS Olympiad Ukraine» та отримала грант на навчання в коледжі США», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2022 році на національній Олімпіаді геніїв школярка презентувала проєкт «Опріснення та очищення води за допомогою багатоступеневого гідрогелевого пристрою на сонячній енергії». Здобула срібну нагороду. До цього кілька років поспіль ставала призеркою предметних олімпіад.

Влітку Любов вступила до коледжу міста Бостон The Newman School на програму навчання International Baccalaureate з грантом 120 тисяч доларів.

Читайте також: На Прикарпатті 14-річний школяр виготовив буржуйку для захисників Бахмута

Вступ до американського навчального закладу передбачав складання есе, тест на знання англійської мови та надання портфоліо особистих досягнень.

Як повідомили в управлінні освіти міськради, нещодавно дівчина отримала «бронзу» в регіональній олімпіаді Бостона з математики. Тема, яку вибрала школярка, наразі дуже актуальна для Миколаєва. Адже, як повідомлялося, 12 квітня через перебитий російськими загарбниками водогін Дніпро-Миколаїв місто залишилося без централізованого водопостачання. Через місяць його відновили, але у кранах тече виключно технічна вода, яка через свою солоність роз’їдає трубопровід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-