СБУ викрила жителя Чернігівщини, який працював на спецслужби білорусі

СБУ викрила жителя Чернігівщини, який працював на спецслужби білорусі

Укрінформ
Правоохоронці викрили жителя Чернігівської області, який працював на спецслужби білорусі, зокрема збирав дані про Сили оборони в прикордонних районах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що чоловіка затримали в результаті спецоперації наприкінці 2022 року. На той час правоохоронці встановили, що він організував канал нелегального переправлення за кордон українських громадян призовного віку. Під час досудового розслідування були викриті нові факти злочинної діяльності зловмисника.

Зокрема встановлено, що фігурант проводив розвідувально-підривну діяльність у регіоні на користь спецслужб білорусі. Він збирав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони України на території Чернігівської області. Особливу увагу звертав на місця проживання командного складу українських військ.

Отримані відомості поплічник ворога намагався передати в росію через одного з ухилянтів, якого збирався переправити через кордон поза контрольно-пропускними пунктами.

Читайте також: В Одесі затримали подружжя російських шпигунів

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ст. 111 (Державна зрада), ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 332 (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу.

Слідчо-оперативні дії тривають.

Як повідомляв Укрінформ, до суду скерували обвинувальні акти стосовно призначених загарбниками «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області», його заступника та «голови Херсонської міської адміністрації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-