У Дніпрі демонтували пам'ятник радянському генералу Пушкіну

У Дніпрі демонтували пам'ятник радянському генералу Пушкіну

Фото
Укрінформ
У Дніпрі демонтували пам’ятник Юхимові Пушкіну, відомий як «Танк».

Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради, передає Укрінформ.

"Відомий кожному дніпрянину пам'ятник-танк тепер у минулому – сьогодні його демонтували комунальники. Монумент був присвячений Герою Радянського Союзу, генералу Юхимові Пушкіну. Це вже шостий об'єкт, з яким розпрощався Дніпро", - йдеться у дописі.

Дніпро розпрощався з пам’ятником Юхимові Пушкіну, відомим як «Танк» / Фото: Дніпровська міська рада

Зазначається, що він став найважчим пам'ятником із восьми запланованих на демонтаж, його вага – близько 100 тонн. Для демонтажу довелося залучати спеціальний кран, який би зміг підняти Т-34.

"Цікавий момент, що колись цей танк самостійно заїхав на цей постамент, після чого з нього демонтували двигун. Але я наголошую, що в будь-якому разі цей танк ми й так би демонтували з цього місця, бо за проєктом в нас тут заплановані пішохідні виходи з майбутньої станції метрополітену "Музейна", - зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Демонтований танк зберігатиметься на одному з комунальних підприємств, і його подальша доля буде вирішена міською архітектурною спілкою та тими людьми, які відповідають за культурну спадщину Дніпра.

Щодо постаменту, то наразі його ніхто не чіпатиме.

Читайте також: У Чернівцях демонтували останній пам’ятник Пушкіну

Крім цього, Дніпро сьогодні попрощався із пам’ятником Матросову. Його теж відвезуть на зберігання до одного із комунальних підприємств. Він був зроблений з граніту, вага приблизно 30 тонн.

Наразі комунальникам залишилось демонтувати останній пам'ятник – Михайлу Ломоносову. Загалом у Дніпрі вже демонтували 7 пам’ятників із восьми запланованих за рішенням виконкому міської ради: Олександру Пушкіну, Андрію Булигіну, Максиму Горькому, Валерію Чкалову, Олександру Матросову, Юхиму Пушкіну та Володі Дубініну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-