У Львові біля пам’ятника Бандері молились за Україну та співали патріотичні пісні

У Львові біля пам’ятника Бандері молились за Україну та співали патріотичні пісні

Фото
Укрінформ
У Львові відбулись урочисті заходи з нагоди 114-ї річниці з дня народження Степана Бандери. Біля пам’ятника Провіднику ОУН поклали квіти, молились за Україну та співали патріотичні пісні.

Про це у Фейсбуці повідомляє Львівська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Біля пам’ятника Степану Бандері у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди 114-ї річниці з дня народження голови проводу ОУН. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері, долучилися до спільної молитви за Україну, співали українські патріотичні пісні», - повідомляє Львівська ОДА.

Читайте також: У Відні відбувся марш з нагоди Дня народження Бандери

За їхньою інформацією, захід супроводжувала хорова капела Трембіта. До вшанування долучилися представники депутатського корпусу, обласної, районної та місцевої влади, ветерани УПА, жителі та гості Львівщини.

«Якщо завтра на зміну большевизмові прийде інша форма російського імперіялізму, то він так само насамперед звернеться всіма своїми силами проти самостійности України, на її поневолення. російський народ, як і досі, буде нести той імперіялізм, робитиме все, щоб тримати Україну в поневоленні. – Пророчі слова Степана Бандери. Як заповідав визначний українець, ми боремось – увесь народ стоїть за свободу, добробут української нації»,- наголосив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Зазначається, що під час заходу у Львові відзначили лауреатів премії імені Героя України Степана Бандери.

Читайте також: У Черкасах буде вулиця Степана Бандери

Відомо, що на Львівщині, у с. Воля Задеревацька Стрийського району, розташований музей-садиба родини Бандери.

Степан Андрійович Бандера - український політичний діяч, революціонер, один із радикальних та чільних ідеологів, практиків і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН-Б.

В 2010 році посмертно нагороджений званням Герой України. Вважається національним героєм України.

Степан Бандера похований на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-