Рівненщина завершила рік із перевиконанням обласного бюджету на 10%

Рівненщина завершила рік із перевиконанням обласного бюджету на 10%

Укрінформ
Рівненщина завершила рік із перевиконанням обласного бюджету на 10%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Рівненська обласна державна адміністрація.

«Рівненщина завершила рік із перевиконанням обласного бюджету на 10%», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рівненщина прийняла всеукраїнський мистецький проєкт «Ткацтво.UA»

Як інформує начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, у 2022 році до обласного бюджету надійшло 1 млрд 429 млн грн. При цьому виконання затверджених призначень склало 110%. Додатково понад план отримано 130 млн грн.

За даними ОВА, близько 90% наповнення - це ПДФО. Завдяки роботі з відбілювання бізнесу, цей податок стабільно наповнює обласну казну, що дозволяє впевненіше входити у 2023 рік. Коваль подякував бізнесу за відповідальну позицію, за вчасну сплату податків.

Підкреслюється, що на Рівненщині затверджено 100% місцевих бюджетів на 2023 рік. Зокрема, затверджені обласний бюджет, районні та бюджети територіальних громад.

Читайте також: Рівненські рятувальники отримали спецавтомобіль від волонтерів із Франції

Як повідомляв Укрінформ, Рівненська область перевиконала бюджет за 2022 рік і входить у наступний рік із додатковою фінансовою «подушкою». Пріоритетними у 2023 році будуть два напрямки – оборонний та соціальний. Обласна влада консультує громади, щоб за підсумками року забезпечити виконання планових призначень не лише в цілому по області, а й за кожним місцевим бюджетом, за кожним джерелом їх наповнення. На Рівненщині також переглянуть бюджети громад, прийняті на 2023 рік без урахування коштів на заходи оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-