СБУ оголосила підозру «віцеміністру вугілля та енергетики днр»

СБУ оголосила підозру «віцеміністру вугілля та енергетики днр»

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру «віцеміністру вугілля та енергетики днр», який «передав» окупантам шахти на Донеччині.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За даними спецслужби, колишній високопосадовець одного з місцевих видобувних підприємств у 2014 році приєднався до терористичної організації «днр». Він входив до найближчого оточення російського терориста Стрєлкова-Гіркіна, за чиїм дорученням займався питаннями промислового видобутку вугілля та його реалізації на користь угруповань бойовиків.

"На цій посаді ще до початку повномасштабного вторгнення він виконував вказівки москви щодо переналаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора. За даними слідства, він безпосередньо сприяв передачі ворогу основних підприємств галузі, у тому числі місцевих шахт", - зазначають в СБУ.

Крім цього, за даними спецслужби, зловмисник неодноразово виступав на прокремлівських Ютуб-каналах, де публічно закликав підтримати збройну агресію рф проти України.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Наразі підозрюваний переховується на тимчасово окупованій території сходу України.

Читайте також: Бойовик «днр» із позивним «Птіца» отримав 13 років в’язниці

"Однак співробітники СБУ знають про його місця перебування, перелік контактів і проводять комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності", - заявили у спецслужбі.

Як повідомлялося, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому правоохоронцю, який добровільно обійняв посаду в одному з підрозділів «мвд рф» створеному на тимчасово захопленій території Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-